De Roos van Leary in de zon !

Een kast vol spellen !

Welke werkvormen deden wij op 11 januari 2019, de achtste werkvormendag?

Een superleuke dag, ditmaal in De Graamaalderij te Gouderak ! We oefenden met de werkvorm ‘oordeelloos luisteren’, ‘de paperclip’, ‘kleed omdraaien’, ‘grenzen bewaken’, ‘ Roos van Leary’, ‘Naar de andere kant’, ‘droomreis maken’, ‘tekenopdracht’, ‘oefenen met handgrepen’, ‘evaluatiewerkvorm’ en ‘balspelen’.

Geweldige afwisseling tussen de meer serieuze en de uitdagende, lachwekkende werkvormen! Hier een inkijkje:

 

Welke werkvormen deden wij op 7 september 2018, de zevende werkvormendag? 

Deze werkvormendag was op Buitengoed Dorrepaal te Leidschendam. We hebben uitdagende werkvormen uitgeprobeerd zoals ‘teken je zelf, wat wil je dat anderen van je weten?’/  een ‘teamwerk’ en ‘schrijfopdracht’/ een Blue Zone wandeling onder begeleiding van Sam Pitzalis over het prachtige terrein/ oefenen met de onderstroom in teams/ ganzenborden met conflictstijlen/ oefenen met weerstand en op zoek naar bouwstenen voor de Gouden Relatie.

Mooi, nieuw, uitdagend, enerverend !

 

 

 

Welke werkvormen deden wij op 13 april 2018, de zesde werkvormendag?

Op verzoek van vele enthousiaste ‘werkvormendaggangers’ heb ik op 13 april een extra werkvormendag georganiseerd! Deze werkvormen deden we: Beeldpraat; Wat speelt hier?; Heldenverhalen; Boter, kaas en eieren; Begeleiden en ontwerpen van een meerkeuze vraag; Stokkenspel; Werken met de methode SCARF; Knietikkertje en De kring.

 

 

Welke werkvormen deden we op 10 januari 2018, de vijfde werkvormendag?

Vandaag was het de eerste keer dat ALLE deelnemers een werkvorm inbrachten dus drukke boel en strakke planning. En wat hebben we genoten van bijvoorbeeld: ik heb de wobbel gelubd, blind leiderschap, over de streep, hoe betrek je observatoren bij je rollenspel, numbers, huisje/boompje/beestje, de cirkel van 8, wush, ideeën jutten en de kat is dood!

Uitzicht op het landgoed van Dorrepaal

.


Werkvorm ‘numbers’

Samen tekenen !


Welke werkvormen deden we op 8 september 2017, de vierde werkvormendag?

Wie wil er op de flap gaan liggen?

De regen kwam onverwachts met bakken uit de hemel! De hele dag? Ja, de hele dag! Echter, niet getreurd want wat hebben we genoten van de volgende werkvormen: de geluidencirkel, evalueren met KOLB, feedbackoefeningen, hangen en zwaaien, ik ben vast de enige, ik moet je iets vertellen, race tegen de klok, De Hooligan!


Welke werkvormen deden we op 20 januari 2017, de derde werkvormendag?

Een staalblauwe lucht en vrieskou ! Ook deze dag maakten we buiten gebruik van het Buitengoed Dorrepaal en van de mooie Leeuwenberghzaal. De werkvormen wisselden elkaar af van luchtige energizers (zoals ‘voetentikkie’ of ‘Kennedy/ Bond/ Viking’) tot serieuze luisteroefeningen waarbij aannames en interpretaties in plaats van ‘onbevooroordeeld’ luisteren messcherp naar voren kwamen. De mix trainers en trainingsacteurs maakte ook deze dag weer tot een succes.

 


Welke werkvormen deden we op 8 september 2016, de tweede werkvormendag?

Deze prachtige, zonnige dag werd voor een groot deel buiten doorgebracht waar we aan de slag gingen met energizers zoals ‘het wasknijper/ ballenspel’, slingertikkie, dobbelstenen race en oefeningen die geschikt zijn voor opbouw van vertrouwen tussen teamleden. Daarnaast leerden we vandaag over de toepassing van De Roos van Leary, Silhouetspel, Handtekeningen, loskomtechnieken, Complimentenstoel en Estafette. Een prima, energieke en leerzame dag !

Nabespreken vertrouwensoefening

Helemaal niet geposeerd!

Slingertikkie !


Welke werkvormen deden we op 7 januari 2016, de eerste werkvormendag ?

We deden de volgende spellen: visitekaartjesspel, in- en uitzichtspel, Omdenkspel, Bezielingenspel, diverse energizers, oefenen met pitchen, perceptiespel, belemmerende gedachten, eerlijk spel, reflectiespel, The Clearing. Alles voorbereid en uitgevoerd door de deelnemers !