Je bent trainer, coach, docent of je verkoopt iets? Je presenteert vaker voor grotere groepen? En je wilt je vaardigheden uitbreiden of opfrissen? Steviger in je schoenen staan? Wat gemakkelijker verschillende werkvormen toepassen om de aandacht vast te houden? Dan nodig ik je uit om mee te gaan naar… Sardinië!

  

Voor wie? 

Voor trainers, coaches, docenten of ondernemers die vaker voor grotere groepen moeten presenteren en die zin hebben in een ‘opfris-week’ om hun vaardigheden uit te breiden of op te frissen, samen met gelijkgestemden.

Denk aan: de kunst om iedere deelnemer te bereiken, weerstand in de groep, oog hebben voor je eigen onzekerheid in en voor de groep, het onderkennen en benadrukken  van jouw talenten, kalm blijven bij extra druk.

Wanneer? 

We gaan weg bij voldoende deelnemers (minimaal 5) en kiezen dan met elkaar de vertrekdatum !

Hoe?

We werken in een kleine groep in de prachtige natuur en bijzondere locaties op Sardinië. Els zorgt voor een afwisselend en sprankelend programma. Sam is er voor de link met opmerkelijk Sardinië en ontzorgt compleet.

Thema’s worden door Els met behulp van de leerstijlen van Kolb gepresenteerd, uitgevoerd en toegepast. Er worden verschillende werkvormen ingezet die je vervolgens in je eigen trainingen, lessen of presentaties kunt toepassen. 

Je ziet hieronder het programma dat we in zes dagen zullen doorlopen.

Programma

Dag 1:         Kennismaken met de groep en je eigen leervragen bespreken (met o.a. kennismakingswerkvormen)

Dag 2:        Hoe bereik je alle deelnemers? (o.a. werkvorm met Kolb)

Dag 3:        Omgaan met weerstand in de groep (o.a. werkvorm met Leary)

Dag 4:        Omgaan met je eigen onzekerheid in de groep (groepsgesprek)

Dag 5:        Jouw eigen talenten erkennen, verkennen en paraat houden! 

Dag 6:        Afronden, evalueren, afscheid nemen (ook in werkvormen)

Op de ‘heenreis-dag’ werken we al toe naar Programma dag 1, en op de ‘terugreis-dag’ doen we ook een ‘dit neem ik mee naar huis’-ceremonie.

Waar?

Op en vanuit Agriturismo Su Mueredda bij de westkust van Sardinië (of vergelijkbare accommodatie). Het scoort een dikke 9 op Tripadvisor. Ruime tweepersoonskamers, fijne aparte bedden, eigen badkamer, dieren op het erf. Puur natuur gebleven, vriendelijk landelijk gerieflijk, eigen producten, eigen kracht.

Enkele opmerkelijke Sardinië-locaties dichtbij onze agriturismo:
– spookstadje met ook verlaten kathedraal, net prachtig nieuw leven ingeblazen door kunstenaars en ambachten

– rebelse zeezijdeweefster

– bizar tempeltorennetwerk over het hele eiland
– spiralenrijk dodenrotscellenrijk
– ‘reuzengraf’ dat magnifiek uitzicht én kalm inzicht geeft.

 

Wie zijn de begeleiders?
Sam Pitzalis van KeepAliveTours is met zijn Sardische roots een perfecte tolk en in-contact-brenger en inspirator. Hij neemt ons mee langs bewust geselecteerde, inspirerende plekken en personen die zelf niet zo makkelijk te vinden zijn, en… die de trainingssessies nog illustreren en verdiepen ook. Tussendoor wijst Sam op de link met de 9 lifestyleregels die je kans op ‘gezond 100’ sterk vergroten. Hij weet veel van die 9 Blue Zone-regels en herinnert je graag aan de simpele kern ervan. ‘Rijke eenvoud!’.  Hij doet vaak mee met de sessies én regelt alles op de achtergrond, ervaren en met oog voor detail, altijd op zoek naar ‘lichamelijk, sociaal en geestelijk simpelweg lichter, leuker en mooier’. Sam was trouwens ook landelijk coach runningtherapie, sportrusten en mindful run en geeft graag fotopresentaties over Opmerkelijk Sardinië en… leidt unieke Blue Zone-wandelingen door Den Haag.

KeepAliveTours is als touroperator lid van de VVkR, met STO-garantieregeling.

 

 

Samenwerking Sam en Els

Sam: ’In haar vorm illustreert Els een belangrijke Blue Zone-regel, namelijk “in stressvolle situaties rustig blijven”. Ga er maar eens staan, en dan kalm blijven als trainer, ik vind het knap, en weet hoe het kan voelen! Ik werk dolgraag samen met mensen als Els: elkaar aanvullen, ook inhoudelijk, onderling afstemmend, creatief soms echt diepgaand en     het ook gewoon lekker simpel kunnen houden.’

En ik, Els, ben al vanaf het jaar 2000 trainer, supervisor en teamcoach, waardoor ik veel ervaring heb met allerlei mensen en allerlei groepen. Ik geniet van de groepsdynamiek in mijn trainingen en waardeer mensen om wie ze zijn en wat ze kunnen. De samenwerking met Sam is er een van aanvulling en inspiratie !

Deze unieke combinatie met ‘KeepAliveTours – blue zones en trainen’ en hoe je dan als trainer en ondernemer steviger in je schoenen kunt staan – vind ik zo’n mooi project! Vakantie? Nou, dit wordt echt werken aan jezelf, in een prachtige omgeving, gestimuleerd door Sam en door mij.

Maar natuurlijk gaan we tussendoor bijvoorbeeld ook langs roze flamingo’s in het wild richting gezellige stadjes in de buurt…

 

Kosten:

– enkel Sardinië-koffiestops onderweg en de vlucht betaal je nog bij, en bij die laatste coachen we uiteraard: info@keepalivetours.com; omdat we op Cagliari vliegen, zal  dat KLM zijn, vanuit Amsterdam;
– alleen al de trainingssessies zijn opgeteld de reissom waard, de rest krijg je er in wezen bij;
want verder zit werkelijk alles in de € 1.995,00 : alle overheerlijke puur-natuur agriturismo-eten en -drinken en -slapen, alle hooggewaardeerde lunchpicknicks en verplaatsingen en verspreid over de dag leren en trainen en oefenen en spiegelen en coachen en ontdekken en genieten en wederzijds inspireren en groepsgevoel krijgen en getolkt worden én alvast bijzondere Sardinië-locaties voor een latere vakantie ontdekken (en die ook weer terug kunnen vinden, wat soms best knap is, zoals je zult zien).

Info:

info@keepalivetours.com (Sam) voor info Sardinië en reiskwesties;

info@vanleeuwentrainingencoaching.nl  (Els) voor info over het trainingsprogramma.

Aanmelden:

– via info@vanleeuwentrainingencoaching.nl;
– je ontvangt dan info over de boekingsprocedure conform de STO-garantieregeling;
– we gaan weg bij voldoende deelnemers (minimaal 5) en kiezen dan met elkaar de vertrekdatum !