000_9047b-26

 

Ik ben Els van Leeuwen. Al sinds het jaar 2000 werk ik als supervisor, trainer en teamcoach voor diverse opdrachtgevers in de zorg, hulpverlening, onderwijs en uitvaartbranche. Medewerkers in deze branches zijn vaak bevlogen mensen die ‘er willen zijn’ voor de ander. En daarom ben ik er voor hen! Kenmerkend voor mij en mijn aanpak is: doelgerichtheid, nuchterheid, empathie en de wens om datgene wat je bij mij leert ook daadwerkelijk in de praktijk kunt toepassen. Dat vind ik belangrijk want niets zo vervelend als in een zweverige workshop te zijn waar je als je weer buiten staat, denkt: ‘Waar ging het eigenlijk over‘.

Ik startte op mijn 25e in de psychiatrie als leerling verpleegkundige B en heb mij vanaf dat moment verdiept in de mensen die werken om er te zijn voor de ander! Inmiddels ben ik 58 en zeer ervaren in het geven van training, individuele en teamcoaching en het geven van en ontwikkelen van trainingen en workshops.

 

Als je naar de foto hiernaast kijkt dan zie je dat je hier eigenlijk geen kant meer op kan! En dat is het moment dat ik voor wil zijn ! Mijn trainingen in bijvoorbeeld de thuiszorg zijn erop gericht om medewerkers ‘fit en gezond’ te houden door ze tijdig te laten ervaren dat hun klanten niet zomaar alles kunnen maken. Ik geef dan ook geregeld trainingen in het ‘omgaan met lastige klanten/ patiënten/ mantelzorgers/ collega’s’.  Die trainingen/ bijeenkomsten/ coaching vallen onder de noemer ‘ongewenst gedrag op de werkvloer’. Ik werk daarin samen met twee andere trainers t.w. Michiel Hordijk en Huib Geluk onder de naam SCHOOL TEGEN SCHELDEN.

Alhoewel ik in Den Haag woon en in Voorburg mijn kantoor heb, reis ik geregeld het hele land door om trainingen te geven. Dat flexibele vertaal ik in de zin’ ik werk waar werk is’.  Dat betekent dat ik zowel overdag als ‘s avonds op pad kan zijn om klanten te bedienen.

O.m. werkte ik vijf jaar voor Nationale Vereniging De Zonnebloem als trainer voor de vrijwilligers.  De trainingen en workshops die ik namens De Zonnebloem gaf, waren  ondersteunend voor de vrijwilligers. Denk aan ‘omgaan met eenzaamheid’, ‘grenzen stellen, ook in dit werk!’ en ‘introductiecursus voor startende vrijwilligers’.

Ook werk ik als docent en examinator voor de NCOI. Ik geef daar lessen aan HBO-studenten in de modules ‘Supervisie, intervisie, werkbegeleiding en teamcoaching’, ‘Sociaal Juridische Begeleiding’,  ‘Professionele vaardigheden voor hulpverleners’ en  ‘De-escalerend werken’.

Tot slot ben ik mede auteur in het onderwerp ‘Ongewenst gedrag van collega’s/ leidinggevenden’ van de Arbo Catalogus voor de sector Verpleeghuizen, Verzorgingshuizen en Thuiszorg